måndag 29 november 2010

Första ljuset tänt....



Jag ska vara ärlig.... har inte fått fram våran adventsljusstake så något "första" ljus blev aldrig tänt i går!! Känns som vi är dom enda som inte gjorde det i blogglandia.... Vilka många och fina insperationsbilder många har på sina bloggar!! Är djupt imponerad av alla som hinner allt och lite till, här går allt i halvfart just nu men men det ska vi väl råda bot på snart. Ser fram emot två lediga dagar hemma nu, kanske det blir något gjort här hemma!





Jag har iallafall fått upp ljusstakarna och adventsstjärnorna i fönstrena!

En till tomte har fått flytta in hos oss i år. Ved-huggar-tomte!! Tyckte den passade oss ypperligt då det inte känns som man gör något annat än att hugga ved i denna kyla! En liten gårdstomte skulle inte vara alltför dumt att ha just nu!


Fredagens mys tillbringades på akuten med sonen A. Han fick så ONT i magen på kvällen och det blev bara värre och värre. Så efter samtal med sjukvårdsrådgivningen så tyckte de att vi skulle åka in. Och som så många andra gånger så går det över när man kommer in på akuten. Lustigt det där! Han kunde knappt gå in, så han blev buren, efter att ha ställt ner honom på golvet så säger pojken.... jag tycker det känns bättre nu.... ghaaa!!! Så vi satt och såg IDOL finalen i väntrummet. Efter 2 timmar blev vi inkallade till ett rum och efter ytterigare en timma kommer läkaren, men vid det laget, kl var då efter 23.00 så sov A så hårt att ingen av oss kunde väcka honom...!!! Så det blidde till att åka hem... men det var ju tur att det inte var värre än "en liten fis på tvären!"


MISSA INTE....

Tävlingen om denna fina vepa på bloggen Vita drömmar och choklad.

Tävlingen avslutas måndag den 13 december.


/ Linda

tisdag 23 november 2010

Bilder från sonens rum


Har nu fått upp tapeterna i sonens rum som han valde själv! Väggarna målade jag och sonen ljusgråa för någon helg sedan.

I går fick vårat f d databord flytta in dit. Jag hade tänkt måla det svart men sonen tycker än så länge att det är fint som det är så vad gör man... Men färgen är inköpt så man vet aldrig vad mamma hittar på någon dag när hon får någonting för sig!

Jaa äntligen advent vecka!! Hurra! Har ju smyg börjat med lite jul i köket.....




Förra veckan kom den finfina slingan från Biskopsgården. Som jag råkade beställa två av.... Den får nu ligga på hyllan i köket. Tänder ljus vid middagarna nuförtiden och släcker ner lampor, då stannar man verkligen upp i vardags stressen. Barnen tycker oxå om det, eller snarare slåss om vems tur det är att tända dem....!


Idag har jag kört som en blådåre fram och tillbaka sedan jag kom hem från jobbet och dagishämtningen runt 13.45. Först utvecklingsamtal på skolan, sedan hem och tillaga middag på 10 minuter åt dottern som skulle ha skjuts till ridningen, skjutsar henne, hem, laga mat åt resten av familjen, elda, ta in ved, starta tvättmaskinen, plocka ur/i diskmaskinen osv osv osv. Ja jag var helt slut när K kom hem!! Tisdagar är en pärs! A hade egentligen oxå friidrottsträning som han skulle ha skjutsas till men han orkade inte med det efter hans hektiska helg som varit... TUUR var väl det annars hade jag fått köra ytterligare en gång....! Jaa sånt e´livet i en barnfamiljs vardag. Tur att dessa dagar inte är varje dag, då skulle jag nog lämna in en avskedsansökan illa kvickt!!:)


Nu ska jag kämpa vidare med tvätten som fortfarande inte har blivit hängd!

onsdag 17 november 2010

Någon fler som stör sig på tvätten....!




Ja såhär ser vårat vardagsrum ut allt som oftast sedan 7 år tillbaka och speciellt ofta nu sedan torktumlaren pajade....

För oss har det tyvärr blivit en vanesak men nu på senare tid har jag verkligen börjat störa mig på det... när man ligger i soffan och försöker koppla av så ser man den - TVÄTTEN som ska vikas och läggas undan. Den skriker hela tiden på mig!

Men snabbt och bra torkar den ju framför kaminen och vi sparar in lite på elräkningen nu då vi ingen tumlare har.

Har numera ställt tvättstället bakom soffan så jag slipper se eländet varje kväll då man bara vill ligga och koppla av framför tv´n!




Detta hjärta tillägnar jag mina fina arbetskamrater. Dom e´guld värda! Bättre arbetslag är nog svårt att finna... i fredags var vi och bowlade och catrade (stavas det så?) mat. Jättetrevligt var det! Har nu, bara för en stund sedan skickat in en ansökan om ett arbete på en annan arbetsplats....vi får se hur det går... tror det är ett hundratal som söker dit så chansen är väl inte så jättestor men jag tänkte att jag gör ett försök. Men det var med en klump i magen som jag gjorde det....!
Jag vet ju var jag har.


Men nu ska jag försöka sova!

/ Linda

Brrr......kallt idag!

I dag har vi haft runt - 12 grader ute. Sååå kallt!! Har eldat massor kan ni tro! Skönt att jag var ledig från jobbet idag så jag har pillat på lite inomhus idag. I söndags gjorde jag och gubben en "liten" överrenskommelse....

Han fick fara på TVÅ innebandy träningar på måndagen om han flyttade hyllorna i köket ovanför köksbänken - sagt och gjort, så blev det så. Jaaa två hyllor fick jag borra upp själv... och då tänkte jag att visst är det bra att jag kan göra det alldeles SJÄLV, slippa vara så beroende av en karl i huset!





Har inte kunnar låta bli att pynta lite hemma... en grå liten tomte fick snällt följa med hem från butiken Hemtrevnad här i stan samt en ny ljusstake från Cult.




Julstämmningen höjdes något när jag fick upp julgardinerna förra veckan.... jooo det blev så!! Lite tidigt i år men jag övertalar mig själv att nu får jag mer tid över till julbaket...!! Jag som är så duktig på att skjuta fram saker kan nog behöva den tiden!


Ha de´gott!

/ Linda

måndag 8 november 2010

Tävling hos MORE OF WHITE

Denna stilrena och fina JUL Ljusttake kan du nu tävla om på bloggen More of White





Ja julen börjar sakta men säkert infinna sig och jag ser att fler och fler bloggerskor börjar förbereda sig. Satt faktiskt och tänkte på att leta fram julgardiner till köket idag... behöver lite mer insynsskyddat nu då det blivit så mörkt ute. Men det känns som det är i det tidigaste laget.. ja vi får se hur det blir med det! Den bästa tiden tycker jag ändå är tiden före jul!

Ikväll blir det till att gå ut och äta med det "gamla" arbetsgänget från vår tidigare arbetsplats, innan vi slogs ihop till en större arbetsgrupp. Ska bli supertrevligt och gott!


Ha en skön kväll!

tisdag 2 november 2010

Blev inte alls som jag hade tänkt mig...suck!




Denna dagen började inte alls som jag hade tänkt mig! Jag tror allt har gått emot mig idag! Vill bara lägga mig och dra täcket över huvudet... vem vet vad mer som lurar bakom hörnen!!


Började med att K ringer tidigt i morse från jobbet och säger att han har fått med sig nycklarna till bilen. (vi har bara en!)Jag som behöver bilen just idag då jag har /hade en massa inplanerat! Så jag lånar svärfars bil in till stan och lämnar lillen hos dem. Hade just parkerat utanför Coop för att handla då jag upptäcker: BÖRSEN - den ligger hemma den! Åhh... och jag som var utan snus åh allt! Stackars barn i eftermiddag som måste stå ut med en sprickfärdig mamma med stor nikotinabstinens!!

Jaja åker vidare till OKQ8 för att posta och hämta ut paket... var bara det att paketen jag skulle hämta ut skickades tillbaka i söndags...!! Nej nej nej! Säg inte det!!!!

Nåja åker vidare till jobbet för att för en gång skull vara först med att skriva in önskeschemat och få det ur världen... DET GICK INTE... schemaplaneraren hade inte gjort bemanningsgraferna färdiga, så inte gick det att skriva in något schema inte!! Så det var bara att åka hem..... suck och stön... inget uträttat... - joo breven jag skulle ha postat för en vecka sedan blev postade idag i allafall!:)


Gardinstång till Julias rum borrade jag upp idag! Snett och vint blev det... men det får den vara, orkar inte bry mig om det just nu! Upp kom den iallafall.

Ska strax åter upp till stan för att lämna de större barnen på stallet och friidrotten.

Hoppas resterande del av dagen blir lite bättre...


/ Linda

(bild från We heart it)