måndag 30 augusti 2010

Time will tell


I sista sekund så kom jag på att jag hade kvar tillgodokvittot från min morgongåva som jag fick av K men inte kunde ha. På onsdag skulle det ha varit sista dagen, så ibland har man tur. Så då blidde denna klocka. Har inte haft klocka sen jag vet inte när.. men jag gissar på 8 år! Så det kommer att bli ovant. Man har ju haft mobilen med sig allt som oftast men då jag är så glömsk att ta med den så kan nog en klocka behövas!

Tyvärr upplevde jag expediten på Guldfynd som lite snorkig...

Blev minst sagt lite irriterad på henne! Alla vet vi väl att man inte ska ha klockor i vattnet...(grymt)! Nästan så att jag fick be om att få den i en låda, som är halva nöjet med att köpa ett smycke, att få komma hem och få öppna den!!


Kan nu meddela att tapetseringen blev klar. Ikväll sattes sista våden upp. Naturligtvis så fattades det en enda liten våd!! Så det blev till att köpa en till rulle idag.. men jag har lite planer på vad jag ska hitta på med det som blev kvar.





Så nu väntar dottern ivrigt på att få flytta in. Bara en sak kvar...golvet... men jag tror att hon får flytta in lite så tar vi golvet senare då vi även ska lägga nytt golv i sonens rum. Renoverandet tar på krafterna..känner att man behöver få komma ut lite och få lite frisk luft! Plocka lite bär och så!


Äppel problemet är nu delvist löst. Svägerskan kommer och hjälper oss att plocka. Blir många äppelkakor och pajer framöver gissar jag!



Kram Linda

söndag 29 augusti 2010

Tapetseringen kan börja

Nu är lillans rum ÄÄNTLIGEEEN färdigmålat! Taket är vitt och även tre av fyra väggar har fått vit färg. Har målat i stort sett varenda kväll i två-tre veckors tid nu.. Väggarna och golvlisterna fick jag tack och lov hjälp med av K! TACK TACK!








Ja så här ser det ut just nu. Tanken var från början att behålla de blågråa tapeterna. Men jag är ganska duktig på att spilla färg när jag målar tak... så därför blev vägarna vita!

Hittade en superfin tapet på Rusta i svart och silver som kommer att sättas upp i dag, som fondvägg.





I fredags bakade vi en äppelmaräng paj. Riktigt gott! Vi har fått så otroligt mycket äpplen i år. Vet inte alltmest vad vi ska göra av dem. Äppelmos kommer det att bli, det är bestämt men sen då? Några förslag? Vore så hemskt att bara kasta alla! Så recept och tips mottages tacksamt!




Nyplockade äpplen från trädgården.
Korg från Myrorna som jag har sprayat vit.



Äppelmarängpaj!



Hoopas att ni har haft en skön helg!


Kram Linda

tisdag 24 augusti 2010

En dagens..



Dagens groda: Pat gravid i 18:e mån

(Dagens medicin.se)


Så har svägerskan och svågern äntligen fått sitt efterlänktade barn, tredje i ordningen, i lördags. 10 dagar över tiden så nog har det fått vänta!

Stort GRATTIS till Er!






Annars blev denna helg inte alls vad vi hade tänkt oss..

Lillen har varit febrig och hängig hela helgen så vi beslutade att ställa in loppisen! Nu är allt sorterat och märkt till nästa sommar iallafall! Börjar bara ha lite förvaringsbrist här hemma!! Nåja..

Nu är han i allafall lite friskare. Har varit en stund på dagis idag och det går riktigt fint må jag säga, fast det skär i mammahjärtat att snart behöva lämna honom -EN HEL DAG!

De större barnen började om skolan igår och jag måste nästan säga att det är skönt nu när rutinerna börjar om, på ett sätt.

Har inhandlat färg och tapeter nu för att jobbar vidare på dotterns rum. Vitt och svart blir det! Det blev en kompromiss. Hon ville ha svarta väggar och vit fondtapet - nu blir det tvärtom.

Vad den mellersta grabben ska få för färg/tapet vet vi inte riktigt... han vill ha militär färgat... inte förvånande... jag tror det blir åt det gråa hållet.


Nu vankas det lunch här!

Kram Linda

fredag 20 augusti 2010

Surströmmingspremiär


Det ska börjas i tid......!!!




I dag var det alltså premiär. Åhh så gott det var!




Har inte varit någon surströmmings ätare tidigar i mitt liv men det kommer väl med åldern!! Vädret var så bra så vi kunde avnjuta den ute! Tur det för lillstugan har inte fått någon större kärlek och omsorg den sista tiden.....

Har som alltid får många saker på gång!

Taket i barnens rum målar jag nu för fjärde gången - och nu får det räcka! Har lyst igenom gult så jag har inte varit nöjd - men nu så ser det ut att bli bra.

Har gått igenom allt vårt samlande genom åren och som nu märks inför loppisen på söndag samtidigt som lillen skolas in på dagis - har gått alldeles utmärkt. Har i och för sig bara varit där tisdag och onsdag! Men jag tycker att det ser ut som att han tycker det är roligt att vara där. Dagiset verkar jättebra! Han åkte tyvärr på hög feber natten till torsdag så vi har varit hemma och mest myst. Har kvar den höga febern ännu idag... trist! Men det ska väl gå om så småningom.

Håller även på att sätta ihop ett skåp i garaget som jag ska berätta om en annan gång...

Ja det är så mycket man vill hinna med innan man börjar om och jobba... börjar känna att tiden går allt fortare! Det närmar sig! Samtidigt som man bara vill ta det lugnt och göra den "sista" tiden som mammaledig så bra som möjligt. Ja vilken vågskål det är! Det kanske känns igen?!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Nu ska jag greppa penseln!

/ Linda

måndag 16 augusti 2010

En vit dag....

Idag har det målats och målats... Fick ett ryck och började ta tag i broräcket och diverse bräder som vi har tänkt måla hela sommaren men har skjutit upp!

Fann också till min lycka ett brickbord på Blomsterlandet för 50 spänn på rea, förra veckan som jag nu har målat första varvet vitt. Hoppas det blir bra......

Här kommer en förhandstitt







Fortsätter att njuta av det varma och fina vädret! Nu börjar det dock börja kännas som det är lite höst i luften men härligt är det! (tills man ska börja kratta löv, ursch vill inte tänka på det!!)


I morgon är det lillens första dag på dagis. Vad konstigt det kommer att kännas!



Lillen för ganska exakt ett år sedan..... vart har tiden tagit vägen?





Nytaget foto! Stor personlighet i en liten kropp!! Han vet vad han vill!




Ingen liten kusin har ännu inte kommit till världen...

Förra onsdagen var det beräknat. Vi väntar med spänning!


/ Linda

lördag 14 augusti 2010

Rekordvärme!!




Hallå hallå!

Ännu en jättevarm och härlig dag. Rekord värme här i Västerbotten i går, såg jag på löpsedel! Helt otroligt!

Bilden ovan får representera dagen (tagen från internet) då det såg ut ungefär sådär då vi låg på badstranden och slöade nu i kväll. Vi tog med oss middagen och åt och hade det riktigt skönt med sol och bad efter en ganska fullspäckad dag.








I kväll blir det en tidig kväll känner jag!:)


God natt!
/ Linda

torsdag 12 augusti 2010

Älgjaktsförberedelser




Vilken härlig dag vi har idag! Vi har verkligen blivit bortskämda med fint väder denna sommar!

Kom på att jag ska visa er vad som har pågått här på gården den senaste veckorna.







Nu är den så gott som klar: sonens älgjaktstorn! Lite målning och sågning kvar. Ja ni vet slutklämmen..!!


Ja det stog högt upp på sonens lista liksom ett älghorn som han nu har lyckats övertala sin farfar om att få låna. Det kommer att sitta in hans nya rum - så småningom..

Fick besök av en av våra grannarna häromkvällen som tyckte att K kunde använda tornet till whiskey drickning. Avskilt läge och underbar utsikt. Tror K började se det framför sig.... en av våra strandstolar står nämligen där uppe i tornet!


Vi ska nog söka oss ner till badstranden idag så fort lillen har vaknat.

Hoppas ni får en skön dag!

/ Linda

onsdag 11 augusti 2010

Mini semester och bröllopsdag


Barnen utanför Djurparken.

Vi har varit på en liten minisemester. Barnen fick bestämma resmål. Otroligt nog så ville båda samma sak för en gång skull....Lycksele Djurpark med övernattning på hotell! Så i lördags packade vi bilen och åkte dit. Vi hade en riktigt fin och trevlig dag. Jag brukar alltid bli så himla uppstressad då vi ska åka någonstans men denna gång kände jag mig riktigt lugn -skönt! (Skönt för mannen och barnen oxå!)


Vildsvinet såg ut att ha det väldigt skönt och mysigt denna varma dag!

I dag har vi Bröllopsdag! Tre år som gifta... 9 år sammanlagt.

Vi började båda på undersköterskeutbildningen på komvux hösten år 2000. Och runt jul/efter jul började kärleken spira. Ett halvår senare blev jag gravid med mellersta sonen. Så det gick ganska snabbt!

Dottern har en annan pappa och var då nästan 2 år fyllda då jag och K började följas.

Året efter vi fått barn blev vi husägare till vårt nuvarande hus. Ganska exakt 7 år sedan... augusti år 2003 fick vi nycklarna i vår hand. Oj så spännande det var. Vilka tankar och idéer man hade för huset.... och nu 7 år sedan som sagt sitter man och undrar vart tiden har tagit vägen. Sovrummet med den hemska gula tapeten med en bred bård av stora liljeblommor var det första jag tänkte att vi skulle göra om... det sitter fortfarande kvar och jag muttrar över den varje kväll jag lägger mig!! Ska ta tag i den biten så småningom. Lilleman får bli större först.




3 år sedan...vilken underbar dag! I år firar vi Läderbröllop...




Barnen var så söta så...!! Då 8 och 5 år gamla.


Tjuvstartade faktiskt firandet redan i går kväll..... då jag och mannen lämnade barnen till farmor och åkte för att handla men hamnade i Stackgrönnan på Båtmuseét där...de hade LOPPIS kväll i går! Tyvärr gjorde vi inga fynd men räksmörgåsen var jättegod! Ett måste varje sommar!

I kväll överraskade jag K med att göra en kräftbakelse och ett glas vitt. Supergott! Hade tänkt ha den på buffé bordet på bröllopet men det blev inte av, men nu så..!!


God natt med er!

/ Linda

tisdag 3 augusti 2010

Mysig och trevlig kväll med en kär, go´vän




Lyckades inte fånga den riktiga stämningen som vi hade på altanen! Så trevligt och mysigt vi hade det! Timmarna bara sprang i väg! Med lite kex och ost och vin satt vi långt in på småtimmarna och surrade!







Alla ljusen utbrunna......




Ibland är det allt bra trevligt att prata gamla minnen! Var tvungen att ta en liten skogspromenad efteråt för att.... nyktra till lite...!! Fångade då dessa underbara bilder från skogen och byn den tidiga morgon timman!



Jag klarade allt av att gå på dessa plankor... jaa någorlunda i allafall...












Morgondis över byn.....



Tycker jag lyckades ganska bra med bilderna trots att jag var lite vinpåverkad! Tycker det är jättekul att fotografera... önskar mig i framtiden en bättre kamera och att få gå en kurs.... Det kommer, det kommer!


God natt mer er!

Kram Linda

Målning av ett av barnens rum





Nu har jag börjat måla igen...! Taket i ett av barnens rum. Det blir så mycket bättre med vitt! Har naturligtvis fått dörrarna klara! Före och efter bild ser ni här:








Det tog sina strykningar men skam den som ger sig!

Nu är det bara att fortsätta med taket som jag gissar kräver sina strykningar..... Sedan blir det golvets tur men det kanske känns lite lättare, bättre arbetsställning iallafall!









Denna otroligt vackra solnedgång fotograferade jag förra veckan! Hade just gjort första strykningen av taket då jag kikade ut genom fönstret och nästan tappade andan... det riktigt brann på himlen! Otroligt vackert!



Ha en härlig fortsatt härlig tisdag!

Kram Linda