lördag 29 januari 2011

Önskan om en trevlig helg!




Kikar in tvärast för att önskar er en skön lördagskväll och fortsatt trevlig helg! Sitter här i slipdammet då jag börjat på ett nytt projekt!! Ja jag passar på när K är på svensexa, då han inte tycker att jag ska påbörja en massa projekt! Undrar varför??! Men detta projekt ska jag ro i land själv..... - hoppas jag! Ja är det så att han vill ge mig en hjälpande hand sååå tackar jag ju inte nej förstås!


Rosa tulpaner, krokusar och en myrsin pryder numera vårt kök, då lite vårkänslor har börjat infinna sig...!

Här har det töat en massa de senaste dagarna. Förrgår natt vaknade vi flera gånger av att huset skakade då snön skjutsade av taket!

Idag har det stormat massor och det är så typiskt nu när K ska sova borta... för är det något jag ogillar så är det storm!!!


Fortsatt trevlig kväll som sagt - här ska sandpappras och målas! (allt för att tränga bort stormen!)


/ Linda

söndag 23 januari 2011

Nära att bli hängd ikväll......!

Jag och den äldsta sonen spelade i kväll Hänga Gubben. Nära ögat på att bli hängd där!!




Det var J i jakt som fattades.... Jakt är det enda som kretsar i sonens liv, just nu iallafall. Att jag inte kom på ordet snabbare förstår jag inte!!




Var uppe tidigt på lördags morgonen och det var så vackert ute. Utanför köksfönstret kunde vi se månen som gick ner bakom berget.





Ganska magiskt!





Det gick inte att "fånga" månen som den var på bild. Den såg verkligen så enorm och så lysande ut.


Och JA!! Hallen är nu färdig tapetserad.




Det blev så bra. En bilfärd till IKEA har planerats in då vi behöver mer förvaring till hallen. Bla skoskåp och byrå och korgar. Ogillar oordningen eller snarare kaoset i vår hall just nu!

(och JA furutrappen kommer att målas vit inom en snar framtid!)


Ha en bra start på den nya veckan!


Kram Linda

fredag 21 januari 2011

Nu har jag satt mannen i arbete!!

Hej och hå!!

Här har det spacklats för fullt i kväll! Ivrigt står jag och hejar brevid mannen som spacklar på så bra! Ska strax värma på lite ostkaka som han lyckades muta till sig för arbetet men det är han värd!



Ja jag kunde hämta ut paketet med tapeterna från Tapetshopen
Det gick ju inte så bra utan leg men efter ett mail till dem om mitt "lilla" problem så var de supersnabba och fixade så att min K kunde hämta ut dem i stället. Tack snälla Tapetshop för suverän service! Så i helgen blir det tapetsering.


Klicka på bilden och besök gärna dem vet ja´!

Åhh vet ni vad? Anmälde mitt leg förlorat i tisdags och vad kom med posten idag? Jo ett papper från polismyndigheten om att de har mitt leg/körkort där - upphittat! Och det nya bankkortet kom idag med posten - så mitt liv börja komma tillbaka!

Fortsätter att läsa den inspirerande boken "Lev enkelt" och det är så mycket klokt i den. Mycket man vet men som man ändå måste höra. T ex att vi inte behöver vara så himla perfekta hela tiden. Det är samhället som är skapat så! Som om att vi är mer lyckade om vi har det perfekta hemmet, den finaste bilen, snyggaste/smalaste kroppen, e t c. Men är vi lyckliga för det? Svar Nej! Allt detta vet man ju men det känns så skönt att läsa om det att ingen är perfekt! Sedan är det ju upp till oss själva att se vad vi blir lyckliga av och det är ju det svåraste....! För oundvikligt så dras man ju med -jag i allafall bitvis- om att ha en massa saker. "Då skulle livet vara så bra och perfekt" men blir det verkligen det? Nej man blir inte lyckligare av att köpa en massa fina saker men ändå gör man det! Det fyller ett tomrum ett tag men sedan är det tomt igen... Så här gäller det att börja tänka om - iallafall för min del! Jag måste lära mig att fylla mitt tom rum annat än med saker (och choklad!) Något som berikar mitt liv........! Förutom min man och mina barn då! Tål att tänkas på.... Ja vad vill jag av mitt liv.....??

Känna att jag lever förstås!


Hörni sov gott och hoppas alla som tittar in hit från en bra och trevlig helg!


/ kram från en insiktsfull bloggerska!

torsdag 20 januari 2011

Säg det med en......semla!



Överallt finns nu dessa rara söta semlor! Knappt hinner julen stökas bort så åker semlorna fram! Jag har en man som skulle kunna äta semlor till frukost, lunch, middag och till mellamål!! Så hemma hos oss så står semlor på dagens meny sedan några dagar tillbaka. Har själv dock "bara" (ja jag vet att jag borde låta bli!) ätit en. Jag är inte någon riktig semmelätare... och tur är väl det!

Var tidigare här i vecka på biblioteket för att låna böcker och spilla lite tid medans jag väntade på att dottern skulle rida klart. Där lånade jag bl a boken "Lev enkelt" av Giséla Linde. Vilken härlig bok som verkligen får en att tänka till! Fastnade bla för denna rad:

" Mitt i det materiella välståndet har vi så ont om tid att vi inte hinner leva som vi önskar och vill. Ändå är tid egentligen allt vi har. Vår utmätta tid på jorden är själva livet, och vad vi gör med vår tid är vad vi gör med vårt liv."

Mycket tänkvärt!

För mig känns det som ekorrhjulet bara snurrar på och att jag från början kämpade med näbbar och klor för att hänga med i den farten.... När inte det hjälpte slutade jag helt enkelt bry mig... allt blev för jobbigt att tänka på. Jag började bara följa med och slutade att reflektera över min och familjens tillvaro. Slutade bry mig om vackert det var ute, vad som händer runt omkring, hur andra mår och känner o s v. Nu har jag kommit till en punkt då jag vill göra en förändring. Jag vill känna att jag bryr mig om att hur "gräset känns mellan tårna", hur blommorna doftar, fågelkvittrandet, barnens glädje och tårar, mannens migränanfall etc etc. Jag vill helt enkelt kunna stanna upp och känna detta utan att jag blir stressad, arg eller ledsen eller i värsta fall inte känna något alls....

Vi har bara ett liv och det vill jag ta tillvara på, på bästa sätt. Jag vill känna balans och att det är ok att inte ha kontroll över allting. Jag vill kunna glädjas åt det lilla och känna att livet är underbart (i mellan åt då!)

Oj så skönt det var att skriva av sig om detta! Känner mig genast lättare!


Nu ska jag fortsätta läsa boken och jag önskar er alla som tittar in hit en härlig dag. Idag har vi faktiskt solsken här i Skellefteå. Underbart! Tror jag ska ta mig en promenad senare när lilleman vaknat.

Kram Linda

söndag 16 januari 2011

Prickigt värre!




Ja som ni ser så har det hänt en del i helgen! Sonen A fick röda små prickar i går lördag och så här ser han ut idag! Stackare! Men han är så duktig. Vattkoppor...jag minns det som i går fast jag var 5 år då jag hade det...vilken pärsch det var!

I går var vi hos svågern och svägerskan och frossade hela dagen nästan. Goda äppelmuffins och en supergod viltskavsgryta. Mätta och belåtna kom vi hem!





Nej nu är det dags för SOLSIDAN!!! Som jag har längtat!

Kram Linda

fredag 14 januari 2011

Jag tror jag har trädat in mig!



En bild från midsommar 2010 då jag och K låg på picknickfilten i Burträsk och bara... hade det så bra!!



Hittade en sådan fin inspiration i senaste numret Lantliv.

Då tapeten från Tapetshopen blev den svarta med träd på så har jag totalt insnöat mig på träd här hemma!!

I allafall visade de LOTTAS TRÄD.

Lotta studerar just nu på Konstfack och gör enkla, sirliga och underbara illustrationer av svenska lövträd och andra växter. Jag tittade in på hennes hemsida och blev mycket förälskad. Träd tycker jag förmedlar sådan frihet och lugn. (vilket kan behövas i vårt hem!)



EKEN blev den stora förälskelsen som kanske får den stora äran att pryda vår vägg upp mot trappen. Pris för EKEN som är i storleken 50 * 70 cm, är 425 kr.

En annan favorit var HÄGGEN. Då vi har så många vackra häggar här i byn!



Och ytterligare en... FRÖTRÄD.




Lycklig är lilla jag som just fått se denna inspiration till vårt kommande projekt, HALLEN.

Hoppas ni har det bra i stugorna. Pratade här i kväll med svägerskan och jag håller alla tummar och tår att ni övriga klara er från magsjukan!

/ Linda

onsdag 12 januari 2011

Ett tips.... från en som är bekväm! (lat!!)


Tänkte att jag skulle rekommendera Tapetshopen! Beställde i förra veckan halltapeterna därifrån. Visste vad jag ville ha och hade inte en anings lust att åka in till stan till någon Färg och tapet butik för att beställa dessa.....bekvämligheten tog överhand.







Så nu ligger de på Posten och väntar på att bli uthämtade..... och VÄNTA lär de få göra för jag hittar inte mitt leg!! Har sökt igenom varenda liten vrå här hemma men inget leg... Jag anar att det är lilleman som fått tag på det, då halva innehållet från börsen låg utspridd på hallgolvet härom veckan. Barn, barn, rara barn...!!!

Till råga på allt så har K förlagt mitt bankkort någonstans.... hände strax lagomt före jul... Så här har varit shopping stop ett tag.... Billigt och bra! Men fruktansvärt tråkigt!!



Ha en bra kväll!


/ Linda

måndag 10 januari 2011

Mannen på taket........







Ja det bara snöar och snöar och snöar. I går gick K upp på taket för att skotta undan lite. Förra året sparade vi det alldeles för länge...

Sedan så spelar ju grann hysterin en stor roll, börjar en så jaa då står alla andra på tur!! Ingen vill ju vara sämre!!

Skönt när det är gjort, nu slipper man vara rädd att det ska bli för tungt för taket i allafall.



Lilleman tyckte det var märkligt att pappa var på taket!!!





Så nu är det snö nästan ända upp till fönsterkarmen! Helt otroligt!! Och idag fortsätter det att snöa - det tar aldrig slut här upp i norr!!



Julen har ännu inte letat sig ut... tänkte jag skriva, men ute är ju precis vad den är!! Därför har jag totalt glömt bort att plocka ner GOD JUL skylten på dörren samt ställa bort tomten. Det blir dagens " to dos "!







Jag ska allt erkänna att jag har alla tomtarna och julsakerna på ett av borden vi bar ner för julafton kvar i köket.... har varit så orkeslös under denna förkylnings vecka. Måste ta mig in till staden också för att fixa nya lådor att packa dem i... då den nuvarande inte klarade av en jul till...!




Nu känner jag mig då betydligt piggare, orken börjar komma tillbaka och lusten att göra något! Härligt härligt!! Det bådar gott!




/ Linda

fredag 7 januari 2011

Åhh vad glad jag blir....


Har just fått nys om att Solsidan har säsongspremiär nästa söndag den 16/1. Den glada nyheten gjorde mig såå mycket piggare från denna envisa förkylning som nu börjar gå åt rätt håll! Så här mycket serier och filmer har jag nog inte legat och sett på mycket mycket länge. Ganska skönt ändå!


Ja så den första veckan på året med min nystart kom ju av sig lite... här har en och annan "tycka synd om choklad" åkt ner...! Men med nya friska tag kommer jag snart tillbaka på banan igen...!! Ligger och laddar för fullt!


Har beställt hem några nya LCHF kokböcker för mer inspiration för att äta åt det nyttiga hållet. Men jag kommer nog att köra en LCHF/GI variant tror jag.... Nyttigt och gott! Man blir ju lite less på makaron- och köttbulls middagarna. Laga mat kan jag tycka är ganska roligt, speciellt att pröva nya recept så det ska bli riktigt kul. Nya friska tag!!


Ha en fortsatt skön fredag!

/ Linda

tisdag 4 januari 2011

Förkylningstider




Ja idag är jag riktigt förkyld! Tät som bara den!! Vaknade med ett ryck runt femtiden imorse av att jag knappt kunde andas... så denna dag har jag bara gått runt och småplockat lite här hemma. Tomtarna ska nu plockas bort, har försökt hålla mig in i det längsta med att ha dem framme, mest för barnens skull men nu åker dom! Julgardiner i köket togs ner i helgen så nu hänger mina vita gardiner där igen och det blev så vitt, ljust och vilsamt. Härligt att få in lite ljus igen!


Hoppas ni får hålla er friska!


/ Linda

söndag 2 januari 2011

Första inlägget år 2011!



Här sitter jag nu och försöker göra mina mål för 2011 klara. Så jag inte ska gå i stöpet som tidigare... Varför jag väljer att lägga ut dem på bloggen är för att jag inte så lätt ska bryta dem samt för att få lite motivation!

* Komma i form
* Äta regelbundet och hälsosamt
* Bygga lite muskler både för finare hållningen samt för att min rygg kräver det
* Stressa mindre
* Sova bättre
* Börja styrke-/konditionsträna
* Börja promenera regelbundet både på jobbet som hemma
* Gå ner i vikt. Minst 10 kg skulle vara en ren fröjd att få bort
* Avsätta egen tid då jag gör något som jag tycker om

Har även skrivit en grön lista på vad jag får äta någon gång i veckan samt en röd lista för sådant som jag endast får äta vid något enstaka tillfälle. (Tips från senaste Må Bra tidningen!) För jag vet att jag för eller senare kommer att stå i kylen och undra vad jag ska ta mot suget och då är det ju bra om man gjort upp med sig själv vad jag får ta och inte ta. Detta påminner mig om att jag måste rensa kylen och skafferiet på julens alla onyttigheter!!

Nu gäller det bara att hitta rätt gym i staden som får en att motiveras att gå dit och träna. Tycker att det är ganska roligt att gymma men nu då det är ett tag sedan så är jag rädd att känna mig ganska bortgången...! Men kommer man väl igång så blir det ju ett måste till slut - försöker tänka så!


Som sagt förändringarnas vindar är på gång!


Hoppas ni alla har haft en skön nyårshelg och en bra start på det nya året!

Nyårsafton var för oss en härligt god gourmet kväll. Tre rättersmiddagen var gudomligt god! Vilka kockar!! Mycket bra och trevligt avslut på det förra året!


Idag hade vi äran att närvara på lilltjejen Huldas dop. Fantastiskt vackert då Huldas mamma sjöng egenskrivna sånger till lillan. Tårarna var inte långt borta på någon av oss tror jag! Jättefint!

Nej i morgon är det jobb så jag måste nog leta åt sängen nu!


Ha en bra start på årets första måndag!


Kram Linda